วิทยาลัยการจัดการอุตสาหกรรมบริการ อบรมการทำขนมไทยชาววัง-ลูกชุบมะเกลือ

วิทยาลัยการจัดการอุตสาหกรรมบริการ มหาวิทยาลัยราชภัฏสวนสุนันทา จัดอบรมการทำขนมไทยชาววัง-ลูกชุบมะเกลือ ให้ขุมชนบ้านวัดมะเกลือ สอดคล้องกับเป้าหมายการพัฒนาที่ยั่งยืน (SDGs) เป้าหมายที่ 1 ด้านการยุติ/การหยุดยั้งความยากจน และ เป้าหมายที่ 4 ด้านการรักษาคุณภาพการศึกษา ในการเข้าถึงการฝึกอบรมทักษะอาชีพให้กับชุมชน ชาวบ้าน นักเรียน นักศึกษา และบุคลากร มหาวิทยาลัยราชภัฏสวนสุนันทา เพื่อเพิ่มจำนวนผู้มีทักษะทางอาชีพ การหารายได้ และเป็นการสนับสนุนโอกาสในการเรียนรู้ตลอดชีวิต เพิ่มจำนวนเยาวชนและผู้ใหญ่มีทักษะ ที่จำเป็นรวมถึงทักษะทางเทคนิคและอาชีพสำหรับการจ้างงาน การมีงานที่ดีและการเป็นผู้ประกอบการ นำโดย รองคณบดีฝ่ายวิจัยและบริการวิชาการ วิทยาลัยการจัดการอุตสาหกรรมบริการ และสำนักศิละและวัฒนธรรม มหาวิทยาลัยราชภัฏสวนสุนันทา ให้เกียรติเป็นวิทยากรพิเศษซึ่งมีประสบการณ์ด้าน “การทำขนมไทยชาววัง” มาให้ความรู้ในการทำลูกชุบ “ลูกชุบลูกมะเกลือ” ให้กับชุมชน ชาวบ้าน นักเรียน นักศึกษา และบุคลากรมหาวิทยาลัยราชภัฏสวนสุนันทา กิจกรรมดังกล่าวจัดขึ้นในวันที่ 7 มีนาคม 2567 ณ ชุมชนบ้านวัดมะเกลือ ตำบลคลองโยง อำเภอพุทธมณฑล จังหวัดนครปฐม

College of Hospitality Industry Management, Suan Sunandha Rajabhat University organized training on Thai traditional desserts, “Luk Chup Luk Maeklue”

College of Hospitality Industry Management, Suan Sunandha Rajabhat University organized training on Thai traditional desserts, “Luk chup, Gelatin dipped fruit or vegetable shaped mung beans” for the Mae Klaue Community at Wat Mae Klaue. This initiative aligns with Sustainable Development Goals (SDGs), specifically “Goal 1: No Poverty” and “Goal 4: Quality Education” by providing access to vocational training for communities, villagers, students, and staff of Suan Sunandha Rajabhat University. The aim is to increase the number of skilled professionals, income opportunities, and lifelong learning support, fostering youth and adult skills, including technical and entrepreneurial skills for employment and entrepreneurship opportunities. Under the guidance of the Vice Dean for Research and Academic Services of the College of Hospitality Industry Management and the Office of Arts and Culture, Suan Sunandha Rajabhat University, we are honored to have a special guest lecturer with expertise in the art of “Thai Royal Court Desserts.” They will share their knowledge on making “Luk Chup Luk Maeklue” with the community, villagers, students, and staff of Suan Sunandha Rajabhat University. On March 7, 2024 at the community of Wat Mae Klaue, Khlong Yong Subdistrict, Phutthamonthon District, Nakhon Pathom Province.

ที่มา : https://www.facebook.com/chmssru/posts/pfbid02yg21NfFWbmevrnKpNkGfJvTAfUQ1W1cs2E7sL8azmi5Wm3kPxZVpj15meVskzkRHl

Source : https://www.facebook.com/chmssru/posts/pfbid02yg21NfFWbmevrnKpNkGfJvTAfUQ1W1cs2E7sL8azmi5Wm3kPxZVpj15meVskzkRHl

Related posts: