ลงพื้นที่เก็บข้อมูลเพื่อดำเนินการโครงการวิจัยในระยะที่3 ณ โครงการอัมพวาชัยพัฒนานุรักษ์ และ ผู้ประกอบการกะปิเคยตาดำ ริมคลองบางบ่อ มุ่งเน้นการพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารท้องถิ่นอย่างยั่งยืนและเป็นมิตรกับสิ่งแวดล้อม (SDG8 ส่งเสริมการเติบโตทางเศรษฐกิจที่ต่อเนื่อง)

29 เมษายน2567 ผศ.ดร.พนิดา นิลอรุณ อ.สุวิตา พฤกษอาภรณ์ และ ดร.ภูดิศ นอขุนทด ทีมผู้วิจัยจากโครงการ การสร้างสรรค์คุณค่าอย่างยั่งยืนของผลิตภัณฑ์อาหารท้องถิ่น สู่การพัฒนาเศรษฐกิจสีเขียวในจังหวัดสมุทรสงคราม ลงพื้นที่เก็บข้อมูลเพื่อดำเนินการโครงการวิจัยในระยะที่3 ณ โครงการอัมพวาชัยพัฒนานุรักษ์ และ ผู้ประกอบการกะปิเคยตาดำ ริมคลองบางบ่อ มุ่งเน้นการพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารท้องถิ่นอย่างยั่งยืนและเป็นมิตรกับสิ่งแวดล้อม (SDG8 ส่งเสริมการเติบโตทางเศรษฐกิจที่ต่อเนื่อง) นับได้ว่าเป็นประโยชน์ต่อการนำไปต่อยอดพัฒนาการดำเนินงานด้าน SDGs ของมหาวิทยาลัย และเป็นการสร้างความสัมพันธ์ที่ดีระหว่างองค์กร โดยสอดคล้องกับเป้าหมายการพัฒนาที่ยั่งยืน SDGs 8 ส่งเสริมการเติบโตทางเศรษฐกิจที่ต่อเนื่อง โครงการการสร้างสรรค์คุณค่าอย่างยั่งยืนของผลิตภัณฑ์อาหารท้องถิ่นสู่การพัฒนาเศรษฐกิจสีเขียวในจังหวัดสมุทรสงคราม มุ่งศึกษาประเด็นปัญหาเชิงพื้นที่จังหวัดสมุทรสงคราม และใช้กระบวนการวิจัยร่วมกับทุกภาคส่วนในพื้นที่เพื่อการเปลี่ยนแปลงการรับรู้ระดับชุมชนของผู้ประกอบการวิสาหกิจชุมชนด้านมุมมองการดำเนินธุรกิจอย่างยั่งยืนภายใต้รูปแบบเศรษฐกิจสีเขียว โดยมุ่งหมายลดความเสี่ยงและชะลอผลกระทบด้านสิ่งแวดล้อม อีกทั้งยังในมิติความรับผิดชอบต่อสังคมยังผลักดันให้เกิดความเท่าเทียมในสังคมตลอดจนการพัฒนาคุณภาพชีวิตที่สะท้อนการพัฒนาเศรษฐกิจระดับฐานรากอย่างยั่งยืน

Visited the data collection area to carry out the research project in Phase 3 at the Amphawa Chaipattana Anurak Project and the entrepreneurs of the black eyed krill shrimp paste. Along Bang Bo Canal Focus on developing sustainable and environmentally fri

29 April 2024 Asst. Prof. Dr. Panida Nilarun, Prof. Suvita Phrueksaaporn and Dr. Phudit Norkhuntod, research team from the project. Creating sustainable value in local food products .Toward the development of a green economy in Samut Songkhram Province Visited the data collection area to carry out the research project in Phase 3 at the Amphawa Chaipattana Anurak Project and the entrepreneurs of the black eyed krill shrimp paste. Along Bang Bo Canal Focus on developing sustainable and environmentally friendly local food products (SDG8 promotes continuous economic growth) It is considered beneficial to further develop the university’s SDGs operations. and creates good relationships between organizations In line with Sustainable Development Goals SDGs 8, promote continuous economic growth. Project to create sustainable value of local food products towards the development of a green economy in Samut Songkhram Province Focuses on studying spatial problems in Samut Songkhram Province and use the research process together with all sectors in the area to change community-level perceptions of community enterprise operators regarding sustainable business operations under the green economy model. The aim is to reduce the risk and slow down environmental impacts. Moreover, in the dimension of social responsibility, we also push for equality in society as well as improving the quality of life that reflects sustainable economic development at the grassroots level.

ที่มา : https://cim.ssru.ac.th/en/news/view/tree854621

Source : https://cim.ssru.ac.th/en/news/view/tree854621

Related posts: