สวนสุนันทาเฮลธ์แคร์ จัดกิจกรรมให้ผู้สูงอายุ ทำอาหารเมนู “เบอร์เกอร์ไข่ต้ม”

สวนสุนันทาเฮลธ์แคร์ จัดกิจกรรมให้ผู้สูงอายุ ทำอาหารเมนู “เบอร์เกอร์ไข่ต้ม” วันที่ 3 มิถุนายน 2567 นายวิชญ์วิสิฐ เมืองโคตร รักษาการหัวหน้าฝ่ายฯ และผู้ดูและ จัดกิจกรรมยามบ่ายให้ผู้สูงอายุ ทำเมนู เบอร์เกอร์ไข่ต้ม เป็นอาหารว่าง การจัดกิจกรรมนี้ช่วยส่งเสริมทักษะด้านร่างกาย ส่งเสริมทักษะด้านอารมณ์ ส่งเสริมทักษะด้านภาษา พัฒนาทักษะการพูดและการฟัง ผ่านการพูดคุยสนทนาตอบโต้กับผู้ดูแล และเพื่อน ๆ หรือการแสดงความคิดเห็นในระหว่างการทำกิจกรรม ส่งเสริมจินตนาการและความคิดสร้างสรรค์ ใช้ความคิดสร้างสรรค์อย่างหนึ่ง ไม่ว่าจะเป็นการจัดวางผัก การราดซอสและการจัดเรียง ช่วยกระตุ้นการใช้ประสาทสัมผัสทั้ง 5 ช่วยกระตุ้นการใช้ประสาทสัมผัสของผู้สูงอายุได้เป็นอย่างดี เช่น “ตา” มองเห็นวัตถุดิบและส่วนผสมต่าง ๆ “มือ” ได้สัมผัสผิวของวัตถุดิบ “หู” ฟังคำสั่งและคำแนะนำจากผู้ดูแล ว่าขั้นตอนถัดไปคืออะไร ต้องทำอะไรต่อ “จมูก” ได้กลิ่นของอาหา “ปาก” ชิมรสชาติของวัตถุดิบ และช่วยสร้างสุขนิสัย สุขอนามัย และโภชนาการ กิจกรรมประกอบอาหารที่กล่าวมาข้างต้น ซึ่งสอดคล้องกับเป้าหมายการพัฒนาที่ยั่งยืน หรือ Sustainable Development Goals (SDGs) ในเป้าหมายที่ 2 ยุติความหิวโหย บรรลุความมั่นคงทางอาหารและยกระดับโภชนาการและส่งเสริมเกษตรกรรมที่ยั่งยืน และ เป้าหมายที่ 3 สร้างหลักประกันว่าคนมีชีวิตที่มีสุขภาพดีและส่งเสริมสวัสดิภาพสาหรับทุกคนในทุกวัย

Suan Sunandha Healthcare Organized an activity for the elderly to cook the menu “boiled egg burger”

Suan Sunandha Healthcare Organized an activity for the elderly to cook the menu “boiled egg burger” On June 3, 2024, Mr. Witwisit Muangkot, Acting Head of the Department and the person who supervised and organized an afternoon activity for the elderly, made a menu of boiled egg burgers. as a snack Organizing this activity helps promote physical skills. Promote soft skills Promote language skills Develop speaking and listening skills Through conversation and interaction with caregivers and friends or expressing opinions during activities. Promotes imagination and creativity Use one’s creativity Whether it is the placement of vegetables Sauce pouring and arrangement Helps stimulate the use of all 5 senses. Helps stimulate the use of the senses of the elderly very well, such as “eyes” to see raw materials and various ingredients, “hands” to touch the surface of raw materials, “ears” to listen to commands and advice from caretaker What is the next step? What to do next? The “nose” can smell the food. The “mouth” can taste the taste of the ingredients. and helps build good habits, hygiene, and nutrition Cooking activities mentioned above This is in line with the Sustainable Development Goals (SDGs) in Goal 2, ending hunger. Achieve food security and improve nutrition and promote sustainable agriculture, and Goal 3: Ensure people live healthy lives and promote well-being for all people at all ages. #SDG_SSRU #SSRU #IRDSSRU #Suan Sunandha Rajabhat University #Institute for Promotion and Development of Health for Aging Society

ที่มา : http://eec.skm.ssru.ac.th/th/news/view/03062567-003

Source : http://eec.skm.ssru.ac.th/en/news/view/03062567-003

Related posts: